Vanning.com logo
Boxdin
Site Navigation


Advertisements
Recent Posts
Mlarky's 92 Dodge maybe getting new drive train soon.
by mlarky. September 19th 2019 7:55 am
88 G20 slow resurrection
by Juntao_DW. September 19th 2019 7:45 am
Replacing round headlights for rectangle 81 Chevy Van
by NEmery. September 18th 2019 11:19 am
blown head gasket :eek:
by Wedgy. September 18th 2019 10:43 am
Tuner4life's 1985 Chevy G20 4 Speed Build Thread
by tuner4life. September 18th 2019 7:58 am
MID DODGE , REAR DOOR
by mccarlk. September 18th 2019 7:35 am
Chevy tail light gaskets
by Scrojira. September 17th 2019 10:10 pm
What Did You do To your Van Today?
by Gladiator. September 17th 2019 8:58 pm
LAST CHANCE 42
by zotvan. September 17th 2019 8:54 pm
Phone Truck Obsession
by Phone_Trucker. September 17th 2019 7:49 pm
Featured Links
Vanning.Com is a an authorized Amsoil Dealer


Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
dodge 3.9 running issues #746616
March 26th 2019 7:25 am
March 26th 2019 7:25 am
Joined: Dec 2018
Posts: 10
Swansea
M
MAIN64 Offline OP
stranger
MAIN64  Offline OP
stranger
M
Joined: Dec 2018
Posts: 10
Swansea
Hi guys,
wondering if anyone has any ideas about my running problems.
i have a dodge 3.9 v6 1992 fuel injection. it keeps cutting out and wont run for very long. it seems like something electrical is shutting it down rather than it running out of fuel. it start straight back up but doesnt idle for more than a minute or 2. there is also a lot of condensation/water from the exhaust. i have changed the fuel pump and filter.
any ideas on where to look next?

Re: dodge 3.9 running issues [Re: MAIN64] #746712
March 28th 2019 9:01 am
March 28th 2019 9:01 am
Joined: Feb 2018
Posts: 91
Seattle, Washington, USA
RichardB Offline
journeyman
RichardB  Offline
journeyman
Joined: Feb 2018
Posts: 91
Seattle, Washington, USA
Since it’s shutting off/running after two minutes that tells me there is an issue with the computer using O2 sensor signal. The signal is incorrect and the computer can’t figure out correct amount of fuel. So you could have a bad O2 sensor.

The condensation (water and white smoke in exhaust) actually worries me. Is the van using coolant? You could have a blown head gasket leaking coolant into one or two cylinders. Which can cause water in exhaust, and drivability issues like you describe.

I would pressure test the cooling system. And the O2 sensor. You should also pull your spark plugs, if you have a head gasket issue the plug on the blown cylinder will be cleaner than the others.


- Rich


1991 Dodge B250 Zephyr Conversion. "Bi-frost" 74,000-ish original miles and counting.
- 318TBI; has headwork and other bolt on upgrades. Runs strong and smooth!
- Powertrax locker
- 3" aluminum radiator.
- Rear air springs, rebuilt suspension, steering stabilizer.
Re: dodge 3.9 running issues [Re: RichardB] #746982
April 04th 2019 9:00 am
April 04th 2019 9:00 am
Joined: Dec 2018
Posts: 10
Swansea
M
MAIN64 Offline OP
stranger
MAIN64  Offline OP
stranger
M
Joined: Dec 2018
Posts: 10
Swansea
ok thanks for the info. ill look at the o2 sensor first.


Moderated by  Astro, Ram4ever 

Donate


Upcoming Events
discovery
Who's Online Now
0 registered members (), 0 guests, and 4 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
Speedpower, sinner, dodgedan78, Chirvs, Workingmanvan
11133 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Reed 51
frscke1 41
CatFish 16
Forum Statistics
Forums68
Topics36,323
Posts523,790
Members11,134
Most Online177
May 8th, 2013

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1.1